katolík seznamka inzerce gyn. poradna pohlednice

Výpis dotazů z rubriky: Církevní právo


Předchozí stránka

Datum zveřejění: 2.7.2001
Otázka:
Mám dotaz ohledně řízení farnosti. Do jaké míry může rozhodovat kněz o věcech - př. oprava kostela, provoz fary .... A co ustanovení farní rady. Jestli je to z pohledu církevního práva povinnost nebo je-li to na vůli faráře, připadně jak se "stát" členem farní rady?


Datum zveřejění: 25.6.2001
Otázka:
Chtěl bych se zeptat, jestli člověk odpadlý od víry (však pokřtěný katolík), může mít pohřební obřad v katolickém kostele. Předem děkuji za odpověď.


Datum zveřejění: 21.6.2001
Otázka:
Chtěl bych se zeptat- jestliže je možné, aby katolík a ateista měli svatbu v katolickém kostele (a to je pokud vím pro katolíka nutné) jak zní manželský slib? Ateista přeci nemůže s čistým svědomím říct: ...k tomu mi dopomáhej Bůh, Amen. Děkuji


Datum zveřejění: 21.6.2001
Otázka:
Snatek v kostele mezi nekatolikem a katolickou je mozny pouze s podminkou, ze katolicka strana udela vse pro to, aby deti byly pokrtnene a vychovany v katolicke vire?? Tento slib je pisemny nebo staci ustne? A pokud katolicka strana tento slib dat nechce (s partnerem se domluvili,ze krest a viru nechaji na rozhodnuti deti, deti budou videt jak matka chodi do kostela a budou vedet o Bohu,ale nebudou nuceni do kostela chodit--->zrejme bez donuceni do kostela chodit sami nebudou...) je mozne svatbu i tak uskutecnit?


Datum zveřejění: 21.6.2001
Otázka:
Dobrý den!Zajímalo by mne,jak je to s rozvodem v manželství uzavřeném v kostele.Zda je možné toto manželství anulovat,nebo jinak ukončit.Děkuji za Vaši odpověď.


Datum zveřejění: 11.6.2001
Otázka:
Dobrý den, mám několik otázek... Chtěla bych se zeptat, zda mohu přistoupit ke svatému přijímání, když nejsem přítomna mše sv. od začátku. Moje druhá otázka se týká postu před sv. přijímáním. Vím, že je hodinový. Je to myšleno hodinu před začátkem mše nebo hodinu před sv. přijímáním? Dále bych se chtěla podělit s jednou zkušeností. Chtěla jsem koupit kříž na stěnu a zavítala jsem do jednoho obchodu, který patří člověku z nekatolické církve. Řekla jsem mu své přání (kříž z tělem Krista), a on mi namítl, proč chci kříž s Kristem, když Kristus na kříži nezůstal a že ho chci znovu ukřižovat... Přemýšlela jsem o tom a došla jsem k závěru, že je sice pravda, že Kristus na kříži nezůstal, ale pro mě kříž bez Krista nemá smysl. Zajímalo by mě, od kdy si vlastně lidé vyráběli kříže s Kristem na připomenutí ukřižování. A jaký je na to Váš názor?


20   40   60   80   100   101-120 



Zpět na otázky
  

  

   Rádio Proglas

   Víra na Internetu

   Pastorace.cz

   Krestanstvi.cz

   Pastorační středisko brněnské diecéze

   Informační kontaktní centrum

   Česká sekce Vatikánského rozhlasu

   SIGNALY.CZ: Nástěnka akcí, chat, stránky pro mládež

   IN! - Dívčí svět

   On-line breviář