katolík seznamka inzerce gyn. poradna pohlednice

Výpis dotazů z rubriky: Ostatní


Předchozí stránka Další stránka

Datum zveřejění: 30.6.2005
Otázka:
Ráda bych se zeptala, zda katolická církev někdy uvažovala o blahořečení Milady Horákové. Děkuji za odpověď a za krásné stránky!


Datum zveřejění: 13.6.2005
Otázka:
Zdravím Katolíka! Chtěla bych se Vás zeptat (pokud možno více lidí z Vašeho týmu)na 2 otázky:
1. zda jste sledovali (sledujete) pořad Superstar na Nově
2. jaký máte na názor na tento pořad?
P.S.pokud je to možné zveřejněte také anketu,kolik lidí,kteří navštěvují Katolíka,sledovali tento pořad.
Děkuji za odpověd. Ajka


Datum zveřejění: 27.5.2005
Otázka:
Jsem praktikující katolík a chtěl bych se vypravit na delší dobu do Norska.
Protože vím, že v této severské zemi je katolíků velice málo (dokonce méně než muslimů), zajímalo by mně kolik tam existuje římskokatolických farností a kolik je tam funkčních kostelů.


Datum zveřejění: 25.5.2005
Otázka:
Chtěla bych se zeptat na problém oddělení stvořitele od stvořeného. V hodině filosofie se učíme, že Bůh stvořil svět a víc už do něj nezasahuje. Je naprosto oddělen a nemá možnost do dění nijak zasahovat a ani člověk nemůže Boha „potkat“, spojit se s ním, naslouchat mu atd. Doslova mezi Bohem a světem je neprostupitelná mezera.
Pokud by to tak bylo, proč se modlíme, proč jsou při mši přímluvy, jak to, že se Hospodin zjevil v hořícím keři, když nemá možnost kontaktu se světem? Profesorka takto vykládá středověk (Augustin, Boetius, Akvinský) a mně připadá, že tu něco uniká.


Datum zveřejění: 4.5.2005
Otázka:
Potřebovala bych vědět, jak slovo KŘESŤANSTVÍ vzniklo. Mohli byste mi poradit?


Datum zveřejění: 30.4.2005
Otázka:
Dobrý den, chtěla bych se dozvědět nějaké informace ohledně světového setkání mládeže v Kolíně nad Rýnem, které se bude konat tento srpen v Německu.
Chtěla bych se zeptat: kolik je to kilometrů (např.z Brna),jaká je asi předběžná cena, a jestli se sociálně slabým rodinám přispíva nějaká částka na toto setkání a kolik.
Dále jsem slyšela, že stanovená příčka nejnižšího věku je 16 let.Znamená to, že mladí, kterým započne 16 rok život až například v říjnu 2005 se vůbec nemohou zůčastnit?
Předem děkuji za zodpovězení.


Datum zveřejění: 29.4.2005
Otázka:
Dobrý den,
zajímalo by mě,čeho je třeba vyvarovat se při debatě s muslimy, v čem se můžeme dostat do sporu... Mezi mými spolužáky na fakultě jsou i lidé tohoto náboženství a protože o několika následujících víkendech budeme nuceni spolu komunikovat více, než obvykle, mám obavu z případných konfliktů, byť samozřejmě pouze slovních, jsem katolička...taky nerada,ač nevědomky, bych urazila něčí náboženské cítění... Děkuji,


Datum zveřejění: 26.4.2005
Otázka:
Četl jsem ve Vlastivědě moravské (vydaná v r.1948), že v naší farnosti fungoval Apoštolát sv.Cyrila a Metoděje. Nepodařilo se mně sehnat podrobnější informace o tomto apoštolátu, především o jeho fungování. Chtěli bychom jej obnovit, proto prosím-můžete mi říct o něm něco podrobnějšího nebo mě na někoho odkázat. Předem děkuji.


Datum zveřejění: 24.4.2005
Otázka:
Dobrý den,
chtěli bychom jít svatojakubskou pouŤ do Santiaga de Compostela. Kde můžeme zjistit nějaké podrobnější informace o této cestě? Děkuji za odpověď.


Datum zveřejění: 21.4.2005
Otázka:
zaujimalo by ma podla coho sa vybera meno noveho papeza ... preco sa vola terajsi papez Benedikt? ma to nejaku logiku? zahrnuje to napr. vlastnosti daneho cloveka, alebo jeho prislusnost k radu benediktinov, ci je to nahodne?


Datum zveřejění: 20.4.2005
Otázka:
Dobrý den,ráda bych se zeptala na některé okolnosti volby nového papeže,kolem kterých se dohadujeme s kolegou z práce. Já jsem si v jednom článku na internetu a v časopise Týden přečetla, že nyní se již volební lístky kardinálů archivují (z úspěšné, či jen neúspěšné volby?) a k "výrobě" kouře se využívají chemikálie. Kolega tvrdí, že se volební lístky spalují. Moc by mne zajímalo, jaká je skutečnost. Předem děkuji za odpoveď. (Kontaktovala jsem i známého kněze,ale bohužel mi nedokázal otázku zodpovědět)


Datum zveřejění: 15.4.2005
Otázka:
Prosim o informace kolikrat byl papez Jan Pavel II v CSSR a CR a pres jake mesta vedla jeho cesta?


Datum zveřejění: 13.4.2005
Otázka:
Tento rok připadá Velký pátek na den 25.března. Podle liturgického kalendáře se sice slavnost Zvěstování Páně přesouvá až na pondělí 27.3., nicméně nelze si nepovšimnout jisté symboliky, že se vlastně setkává začátek a konec fyzického života Božího syna na Zemi.V této souvislosti jsem se doslechl o slavení této události (nebo spíše souběhu připomínek těchto událostí) ve slavném francouzském poutním místě Le Puy na horní Loire; vzhledem ke kalendáři dochází k této situaci zhruba jednou za třicet let a jedná se tedy o jisté jubileum.Zajímá mě, jak probíhají poutě do Le Puy při této příležitosti dnes; ve středověku měly velkou odezvu (např. se ví o účasti matky Jany z Arku ve slavném roce 1429), nyní se zdá, že o tomto není vůbec slyšet.Nevíte, jestli se nepořádá nějaká organizovaná pouť z České republiky? Děkuji za odpověď


Datum zveřejění: 12.4.2005
Otázka:
Dobrý den, kde, na jakých stránkách mohu prosím najít úplný seznam sboru kardinálů i s jejich fotografiemi? Děkuji


Datum zveřejění: 5.4.2005
Otázka:
Zajímalo by mě totiž jestli je možné zůčastnit se pohřbu papeže a jestli ano, jestli nemáte informaci zda bude vypraven z ČR autobus a kde je možné se přihlásit???


Datum zveřejění: 25.2.2005
Otázka:
Prosím Vás, mohli byste mi zjistit český katolický kostel nebo společnost v Londýně?


Datum zveřejění: 22.2.2005
Otázka:
Chvála Kristu,
mám tři dotazy:
1) Jaký překlad Písma se používá v lekcionářích? Neshoduje se totiž ani s Ekumenickým překladem, ani (myslím) s NBK.
2) Čtení v „Liturgickém kalendáři“ z těchto stránek odpovídají čtením z lekcionáře? Proč se mi tedy stalo to, že se čtení (myslím, že první z Popeleční středy) od lekcionáře trochu lišilo?
3) Jak získat texty čtení z lekcionářů (i pro všední dny) pro přípravu (vyjma zakoupení samotných lekcionářů či „Misálu na každý den liturgického roku“)? Nechystá se třeba doplnění těchto textů do výše zmiňované aplikace (s souladu s lekcionáři)?


Datum zveřejění: 21.2.2005
Otázka:
Proč jsou otázky reagujících tak konfliktní? Proč mají diskutující tak malou kulturní úroveň a hned přechází k osobním útokům, urážkám, sarkasmu...? Nebylo by řešením diskusi více moderovat? Případně některým diskutérům rovnou zakázat přístup? Klasickým příkladem je diskuse k otázce "Trápi ma otázka ohľadne ukrižovania Krista". Jak brzo se odbočí od věci k osobním útokům... Člověk někdy nemá náladu to ani číst...


Datum zveřejění: 8.12.2004
Otázka:
Dobrý den, přečetl jsem si některé knihy P. Josemaríi Escrivá de Balaguery, knihu Vitora Messoriho Opus Dei, díval jsem se i na internetové stránky Opus Dei, ale popravdě řečeno vůbec netuším, co je hlavním posláním této prelatury? Rozumějte, tak nějak konkrétní činnost.


Datum zveřejění: 3.12.2004
Otázka:
Marně se snažím dát dohromady sedm římských pahorků a sedm hlavních bazilik. Můžete mi pomoci?


20   40   60   61-80  100   120   140   160   180   200   220   240   260  



Zpět na otázky
  

  

   Rádio Proglas

   Víra na Internetu

   Pastorace.cz

   Krestanstvi.cz

   Pastorační středisko brněnské diecéze

   Informační kontaktní centrum

   Česká sekce Vatikánského rozhlasu

   SIGNALY.CZ: Nástěnka akcí, chat, stránky pro mládež

   IN! - Dívčí svět

   On-line breviář