katolík seznamka inzerce gyn. poradna pohlednice

Výpis dotazů z rubriky: Ostatní


Předchozí stránka Další stránka

Datum zveřejění: 17.4.2008
Otázka:
Dobry den, zajimalo by me, jestli jsou nejake internetove stranky ci odkazy, kde by se clovek mohl vice dovedet o krestanske tradici a 'deni v kostele' jako napriklad, jak jste odpovidali na otazku ohledne svicnu, ... Jsem konvertita a jeste stale nemam zabehnute vsechny tyto veci a velmi me to zajima, bohuzel momentalne nejsem v Cechach, ale muzete mi doporucit i knizni tituly v jakychkoli jazycich, nejen v ceskem, dekuji za odpoved.


Datum zveřejění: 15.4.2008
Otázka:
Dobry den,

prosila bych o odpověď na otázku, jak je to v případě člověka, který byl jako malý pokřtěn, ale ve víře nebyl vychováván. Teď je dospělý, hledá a snad i nachází cestu k Bohu, chodí každou neděli do kostela. Kdyby chtěl přistoupit k přijímání, musí absolvovat nějakou dlouhodobou přípravu? Nebo „stačí“ se vyzpovídat a pak už může k přijímání chodit? U prvního svatého přijímání jako dítě nebyl.

Děkuji moc za odpověď.


Datum zveřejění: 13.11.2007
Otázka:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jaký máte názor na hraní RPG her (fantasy), kde se velmi hojně objevuje magie (byť ve hře).


Datum zveřejění: 11.5.2007
Otázka:
Synovec se chystá jít k biřmování a za patrona si zvolil sv. Tomáše Mora. Nemohu nikde zjistit, kde je tento statečný světec pochován, má v úmyslu se vypravit do míst, kde jsou uloženy jeho ostatky. Je to známo? Kde lze tyto informace o svatých najít kromě knihy Rok se svatými, kde ovšem není všechno?


Datum zveřejění: 8.5.2007
Otázka:
Rád bych se zeptal, jak se jmenuje první rómský světec, případně kde by bylo možné o něm zjistit nějaké informace.


Datum zveřejění: 24.4.2007
Otázka:
Je nějaká možnost odjet pracovat do rozvojových zemí (včetně východní a jižní Evropy) jako dobrovolník? Prostě jen tak, sebrat se a na půl roku s nějakou křesťanskou dobročinnou organizací odjet pomáhat nejmenším z nejmenších. Prosím o kontakty. Na koho se mohu obrátit?
Děkuji.


Datum zveřejění: 14.3.2007
Otázka:
Slyšla jsem v rozhlase výklad pozdravu ahoj. Je to prý pozdrav námořníků. Zkratka několika slov. Pamatuji si, že poslední slovo je Ježíš. Prosím, můžete mi zjistit, jaká jsou ta další slova, nebo kde lze najít původ slov a jejich význam?


Datum zveřejění: 13.3.2007
Otázka:
Jaká je etymologie slova „nešpory“? V slovníku liturgických pojmů není slovo uvedeno.


Datum zveřejění: 9.3.2007
Otázka:
Dobrý den, mám takový dotaz, který se týká liturgického kalendáře. Chtěla bych se zeptat proč v žádném z nich není napsaná svatá Etelburga, již si připomínáme 7.7.? V kalendáři PMD jsem na 7.7 našla sv. Wilibalda Jak vlastně zjistím kdy se slaví památka např. sv. Kolety? Na internetu to také není. Předem děkuji za odpověď.


Datum zveřejění: 21.2.2007
Otázka:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak je to s "přísným postem" o Popeleční středě a Velkém pátku v případě, že jsem těhotná. Díky Eva


Datum zveřejění: 31.1.2007
Otázka:
Nevíte, jaký je patron cyklistů? Rád bych využil jeho služeb ve své modlitbě. Často je terén nepěkný a přímluva se hodí.


Datum zveřejění: 30.1.2007
Otázka:
Dobrý den, napadlo mě, zda by věřící a návštěvníci webu katolik neocenili přítomnost kněze online např. jednou týdně v určitý čas k duchovnímu rozhovoru.. mohli by se svěřit i s intimnějšími dotazy, které by "naživo" třeba neřekli z důvodu studu apod.. i když by to pravděpodobně někteří zakomplexovaní lidé využívali k ventilaci negativních emocí, přesto by se možná něšli takoví,kterým by to opravdu pomohlo
Pěkný den!


Datum zveřejění: 17.1.2007
Otázka:
Je možné posvětit zlaté naušnice malé pětileté holčičce, když není pokřtěná a v tomto období se světí voda, křída a zlato?
Děkuji Vám za odpověď.


Datum zveřejění: 11.1.2007
Otázka:
Pěkný den !
Téměř každý den chodím kolem kostela sv.Josefa na Josefské ulici v Brně.Zajímal by mne jeho osud v budoucnosti, jelikož je minimálně 15 roků uzavřen.Taktéž mám k tomuto chrámu citový vztah, protože jsem do něho chodil ještě jako student na bohoslužby před vyučováním. Nikde jsem se nedověděl o jeho dalším osudu! Můžete mi prosím odpovědět?
Zdraví Václav


Datum zveřejění: 2.10.2006
Otázka:
Dobrý den,
ráda bych věděla, jaký je vztah dnešní církve ke středověkým legendám o světcích. Slouží dnes ještě jako vzory a ideály svatosti? Čerpá současná církev z jejich odkazu?
A existuje k tomuto tématu nějaká literatura?
Děkuji za vysvětlení.


Datum zveřejění: 1.10.2006
Otázka:
Dobrý den,
zajímalo by mě,jakým procesem se světec stane patronem (např. zemským patronem). Co ovlivňuje to, že je světec vzýván jako patron? Je to spontánní zbožnost, ze které se časem stala tradice, či musel být světec oficiálně ustanoven za patrona nějakou církevní autoritou? Je každý český světec automaticky též českým patronem?
děkuji
Barbora Anna



Datum zveřejění: 8.9.2006
Otázka:
Kamarádka se mě ptala, odkud se vzala černá Madonna a já jsem jí nemohla podat dobré informace. Mohli byste mi, prosím, s tímto dotazem pomoci?


Datum zveřejění: 12.4.2006
Otázka:
Momentálně čtu knihu Dana Browna, Šifra mistra Leonarda, jsem si jistá, že vám je velmi dobře známa. Chtěla bych znát vaše názory k tomu, jak se autor staví k organizaci zvané Opus Dei, a celkově k tomu, jak se staví ke katolické církvi. Velmi by mě zajímal přístup katolíků k tomuto momentálně nejprojednávanějšímu knižnímu dílu. Předem velmi děkuji za vaší odpověď, Tereza K.


Datum zveřejění: 30.3.2006
Otázka:
Odkud se vzalo slavení svátků (jmenin), myslím podle občanského kalendáře? Má s tím něco společného katolická církev?


Datum zveřejění: 24.3.2006
Otázka:
Kolik má roků Svatý otec Benedikt XVI.?


20   21-40  60   80   100   120   140   160   180   200   220   240   260  



Zpět na otázky
  

  

   Rádio Proglas

   Víra na Internetu

   Pastorace.cz

   Krestanstvi.cz

   Pastorační středisko brněnské diecéze

   Informační kontaktní centrum

   Česká sekce Vatikánského rozhlasu

   SIGNALY.CZ: Nástěnka akcí, chat, stránky pro mládež

   IN! - Dívčí svět

   On-line breviář