katolík seznamka inzerce gyn. poradna pohlednice

Výpis dotazů z rubriky: Duchovní život


Předchozí stránka

Datum zveřejění: 18.9.2001
Otázka:
Rád bych se zeptal, jaký je v současné době postup při získávání odpustků. Četl jsem, že jsou spojeny s některými modlitbami a bohoslužebnými úkony. Mohli byste, prosím, napsat, jaké je potřeba splnit podmínky pro získání odpustků a jaké jsou k tomu možnosti? Děkuji za odpověď.


Datum zveřejění: 15.9.2001
Otázka:
Dobrý den. Jednou jsem šel po ulici a uviděl jednoho známého, ale nebyl jsem
si jistý jestli to je on, protože jsem ho neznal dobře.
Šel jsem tedy za tím člověkem a měli jsem tenhle rozhovor:

Čau Honzo, řekl jsem.
Ten se na mě podíval jako na nějakého cvoka.
No, jsi Honza?Z koleji?, přitom jsem už pochyboval.
A pak řekl.Jsi Křesťan?
Já mu řekl, že ne /Tehdy jsem se otázkami Boha vůbec nezabýval/.
Tak to těžko!odpověděl.
Jeho reakce mi připadala tak opovrživá.Na dost dlouho mě to
přimrazilo.Pak jsem odešel a litoval ho.

Je to fanatismus?Nechci ale soudit.
Můžu se pokládat za křesťana i když nejsem pokřťen?
Jsem z ateisticeké rodiny.K Bohu mě nedovedl nikdo, ale On přišel ke mě sám.Je to už skoro rok a už jsem pocítil velké změny ve svém životě, poté co jsem se Mu otevřel.
Nějakou dobu má zájem dostat se do nějaká křesť. komunity věřících, ale nevím jak na to.
Ale kde jít?
Mám z toho trochu obavy, jít za neznámým knězem a říct mu to.Přes internet je to něco jiného.

Ještě jedna otázka.Musejí o křtu vědět rodiče?Bojím se jejich údivu popřípadě výsměchu.Je mi 21 :).
Děkuji předem za odpověd i za odpovědi jiným, které mi dost pomáhají.


Datum zveřejění: 9.9.2001
Otázka:
V naší rodině jsou všichni nevěřící až na mojí babičku, která má v rodině velmi malý vliv. Ráda bych se nechala pokřtít ale mí rodiče jso proti tomu. Co všechno musím před křtem udělat? Je možný i bez souhlasu rodičů? Byl by hřích kdybych čekala se snahou o křest do dospělosti(5 let)? Děkuji


Datum zveřejění: 5.9.2001
Otázka:
Jsem dospělý člověk (29 let) a připravuji se na křest a vstup do katolické církve. Vzhledem k tomu, že rodiče ani příbuzenstvo mě nevedlo ke křesťanství, je mnoho věcí, které třeba zvládnout. Mezi nimi je ovšem tato věc: hledám kmotra. Jak ho můžu najít, když v mém okolí se nevyskytuje nikdo, kdo by tuto funkci zodpovědně vzal? Existuje databáze kmotrů? :-)


Datum zveřejění: 10.8.2001
Otázka:
Chtela bych se zeptat, zda-li clovek musi vyznat pri svatosti smireni i neco, co sice povazuje za hrich, ale nechce o tom s nikym mluvit(nebo to je hodne tezke pro neho)? Nebo nestacilo by treba rici, lituji jedne veci, co se stala v mem zivote? Vzdyt prece Jezis vidi do srdce cloveka a vi, co se stalo i to, ze toho ten clovek lituje.


Datum zveřejění: 10.8.2001
Otázka:
Rád bych se Vás na něco zeptal. Jak jsem slyšel, věřící člověk by měl být spíše veselý, plný Boží lásky a tu rozdávat lidem. Problémy by měl řešit s Boží pomocí lehčeji než jiní. Přestože jsem věřící, nenacházím v sobě tu sílu. Někdy mi to připadne spíše jako přetvářka než upřímná radost. Zdá se mi, že poctivě přemýšlející člověk by měl být spíše smutný, rmoutit se nad tím, jak je špatný a vidět naději ve vykoupení. Jde mi o to, že rady jako více se modli nebo čti písmo mi někdy připadají velmi jednoduché, abych se mohl cítit opravdu šťastný. Je nějaká jiná cesta?



Datum zveřejění: 10.8.2001
Otázka:
Dobry den,je mi 20 let,uveril jsem teprve nedavno.Nejsem si zatim vesve vire uplne jisty.Trapi me otazka hrichu.Pravidelne se modlim k Bohuza odpusteni, ale potom spacham ten samy hrich znovu a nemam silu tomu zabranit.Nevim jak z toho ven.Dale by me zajimalo otazka krtu.Uvazoval jsem o tom, ale vubec nevim jak,co, a kde se to ma stat.Doufam ve Vasi odpoved. Diky.


Datum zveřejění: 10.8.2001
Otázka:
Chtěl jsem zeptat, jak je to s Vassulou. Vím, že MCM vydala její spisy. Není to bludné? Jaký je vztah k Medjugorje? Nejedná se o něco zcela vybočujícího? Děkuji za odpověď.


Datum zveřejění: 1.8.2001
Otázka:
Ráda bych svůj život zasvětila Bohu, ale nevím jak postupovat. Už od dětství jsem toužila být jeptiškou, ale rodiče mi to nedovolili. Jsou ateisté a pro jistotu mě ani nepokřtili, prý až budu dospělá, ať si mohu svobodně vybrat, čemu chci věřit. Tak teď jsem už dospělá, už jsem si vybrala, že chci být katolička a chodím na doučování ke křtu. Rodiče se mi smějí a považují mě za blázna. S panem farářem jsem ještě o tom, že chci být jeptiška, nemluvila, nenašla jsem odvahu. Potřebovala bych poradit co a jak, protože jsem slyšela, že než je člověk do nějakého řádu přijatý, že to trvá i několik let. Nedalo by se to nějak urychlit? A pak bych chtěla vědět, co musím ještě všechno absolvovat, abych se mohla stát jeptiškou, a kde bych sehnala nějaké další informace. Za odpověď předem děkuji.


Datum zveřejění: 30.7.2001
Otázka:
Je mi 30 let a v nejbližší dobe budu pokrtena. Mám urcité obavy ze svátosti smírení,nevím,z ceho se zpovídat a jak.Poradíte mi? Dekuji.


Datum zveřejění: 21.7.2001
Otázka:
Chtela bych se zeptat,zda se v dobe techto prázdnin budou konat na ruzných místech CR nejaká setkání mládeže,obnovy apod.Ráda bych se zúcastnila. Mnohokrát dekuji.


Datum zveřejění: 2.7.2001
Otázka:
Jak se pozná povolání k reholnimu zivotu?
Nekteri tvrdi, ze Buh ke cloveku primo mluvi, jini, ze clovek
to pozna svou svobodnou vuli a svym rozumem. Jak to tedy je?
Dale by mne zajimalo, jestli lide, kteri se rozhodnou pro
manzelstvi, zvazuji, zda pro tento stav maji povolani.
Predem dekuji za odpoved.


Datum zveřejění: 13.6.2001
Otázka:
Zdravim chcel by som sa vas opytat ci existuje rehlne spolocenstvo v ramci katolickej cirkvi kam mozu vstupovat aj tazko telesne postihnuty na voziku a podobne


Datum zveřejění: 12.6.2001
Otázka:
Priblizil jsem se k Bohu.Potom ale, a ne jednou, kdyz vse je jak chci, a co nechci je pryc, opet delam co nechci, i kdyz vim, ze to neni dobre.Neboli, tim ze klesnu a `vzdaluju` se Mu, tim uprimneji se pak na Nej divam a opet speju k priblizeni.Jako kdybych potreboval spatne, abych dosahl dobreho.Co s tim?Tot ma otazka. Dekuji za odpoved.


20   40   60   80   100   120   140   160   180   200   201-220 



Zpět na otázky
  

  

   Rádio Proglas

   Víra na Internetu

   Pastorace.cz

   Krestanstvi.cz

   Pastorační středisko brněnské diecéze

   Informační kontaktní centrum

   Česká sekce Vatikánského rozhlasu

   SIGNALY.CZ: Nástěnka akcí, chat, stránky pro mládež

   IN! - Dívčí svět

   On-line breviář