katolík seznamka inzerce gyn. poradna pohlednice

Výpis dotazů z rubriky: Duchovní život


Předchozí stránka Další stránka

Datum zveřejění: 3.1.2002
Otázka:
Mohl byste napsat něco více o sekulárních řádech, jaké jsou např. podmínky vstupu, úkoly apod.?


Datum zveřejění: 17.12.2001
Otázka:
dobrý den, mohl byste mi,prosím napsat, co vlastně znamená tento úryvek z Písma? :Římanům 12,1-2 (EKUM) 12,1: Vybízím vás, bratři, pro Boží milosrdenství, abyste sami sebe přinášeli jako živou, svatou, Bohu milou oběť; to ať je vaše pravá bohoslužba. 12,2: A nepřizpůsobujte se tomuto věku, nýbrž proměňujte se obnovou své mysli, abyste mohli rozpoznat, co je vůle Boží, co je dobré, Bohu milé a dokonalé. vždyť je psáno, že Bůh nechce oběti ani dary. jak má vypadat to, když Bohu přináším sama sebe jako oběť živou a Bohu milou. děkuji za odpověď


Datum zveřejění: 13.12.2001
Otázka:
Mam otazku, jak poznam, ze se mam zasvetit Jezisi Kristu skrze reholni povolani? Jak poznam, ze si vyvolil na tuto cestu me? Cetla jsem par knih, vcetne Reholni zivot v ceskych zemi, ale tam je o radech velmi malo. Kde pripadne mohu sehnat vice informaci?


Datum zveřejění: 11.12.2001
Otázka:
¨Dobrý den. Možná je to dotaz triviální, ale já sama si s ním už delší dobu nevím rady. Přemýšlím nad tím, proč je v lidech, v nás všech, ve mě tolik sobeckosti a jestli s tím jde něco dělat a když tak co. Možná bych tu odpověď měla hledat u Boha (jsem věřící), ale nějak ji nenacházím. Nebo ji mám hledat v sobě? Chtěla bych v tom cosi změnit. Tereza


Datum zveřejění: 5.12.2001
Otázka:
Ráda bych se zeptala na viru v Pannu Marii. Mam v hlave zmatek, katolici i evangelici tvrdi kazdy neco jineho. Podle logiky mi prijde spravny nazor evangeliku, ze vira v pannu Marii je blud, na druhou strabu tu jsou ruzna zjeveni a zazraky, padre Pio... Odporuji Bibli, ze mam verit jen v Krista, kdyz se modlim k Panne Marii?
A co vira ve svate? Je spravne se k nim modlit? Nebo se mame modlit jen k Bohu? Evangelici mi rikaji: proc primluvci, vzdyt mame oslovit primo Pana. Tvrdi, ze se katolici modli k lidem, kteri zemreli stejne jako ostatni.
jak to je ve skutecnosti? prosim, poradte mi a pomozte vyresit toto dilema. citim se vnitrne rozpolcena...



Datum zveřejění: 29.11.2001
Otázka:
je mozne, aby sel knez za kmotra pri birmovani? Rada bych byla birmovana, ale neznam nikoho, kdo uz birmovany byl, aby mi sel za kmotra.


Datum zveřejění: 16.11.2001
Otázka:
Moc vás zdravím.Chtěla bych se zeptat,zda je urážkou pro Boha pozdní příchod na mši svatou a nebo když z ní člověk musí z vážných důvodů odejít o trochu dříve. Předem děkuji.


Datum zveřejění: 15.11.2001
Otázka:
Zdravím Vás.Chtěla bych se zeptat:od mala jsem byla vychovávána ve víře.Můj taťka věřící nebyl,ale už asi deset let chodí s námi pravidelně do kostela,modlí se s námi před jídlem,dokonce teď o prázdninách pár dní četl s námi na dovolené Bibli.Není pokřtěný a pokřtít se ani nechce,tvrdí,že mu to stačí takhle.S mnoha církevními věcmi nesouhlasí-je v tom asi i neznalost,protože některé se už nepraktikují/prodávání odpustků,.../Poraďte mi,prosím,jak mu pomoct najít cestu,po které společně půjdeme k našemu Otci.Někde jsem slyšela,že člověk,který věří a je nepokřtěný,se nemůže dostat do nebe.Je to pravda?Děkuji moc za odpověď.M.


Datum zveřejění: 12.11.2001
Otázka:
Jak poznat povolani k manzelstvi. Mluvi se pouze o znamkach povolani k duchovnimu zivotu - knez, reholnik. Muze byt i manzelstvi povolani k duchovnimu zivotu?


Datum zveřejění: 9.11.2001
Otázka:
Panna Maria – taky vám připadá tak fantastická? Jako by ani nepatřila mezi nás, lidi. Ano, všichni jdeme za Bohem, chceme mu sloužit a být mu k dispozici. Ale každý z nás (soudím podle sebe) si nechává kousek svého já pro sebe, nevydáváme se Boží lásce zcela. Maria se ale Bohu vydala zcela, celou svou bytostí, docela prostě: „… ať se mi stane podle tvého slova.“ Takhle bezvýhradně a cele – to bych nesvedl. Nepřipadá vám svým odevzdáním se Bohu fantastická? Mně ano. Ruda


Datum zveřejění: 27.10.2001
Otázka:
Rád bych se zeptal,zdali člověk,který nedokáže příjmout své povolání(kněžství nebo řeholní život) a dejme tomu ožení se,je navždy "zatracen" a Bůh mu přestane žehnat.Děkuji


Datum zveřejění: 25.10.2001
Otázka:
našla jsem nabídku pro muže na rozpoznání povolání. Existuje něco takového i pro dívky - ženy? děkuji


Datum zveřejění: 13.10.2001
Otázka:
Nedávno jsem četl rozhovor s paní Jiřinou Jiráskovou, kterou mám jako herečku moc rád. Jedna věta mě ovšem silně zarazila. Nevím zda bude citace přesná, ale ...."co nechápu na víře je, že člověk , který je celý život slušný nemá zdaleka takovou cenu jako ten, který je křivák a na konci života řekne sorry". Jaký na to máte názor vy?


Datum zveřejění: 11.10.2001
Otázka:
Zdravím Vás všechny!
Mám dotaz ohledne hledání místa (rádu, kongregace) kam mne chce Buh dovést. V blízké dobe je prede mnou návšteva spolecenství rádových sester. Muzete mi poradit na co dát pozor, na co se ptát, k cemu být otevrená?
Poslední dobou stále více vím co chci delat - privádet blizní k Bohu, pomáhat tem kterí hledají sebe, své já a snad casem také neco víc... Pro mne je to nádherné, i kdyz nárocné. Jen se bojím ze je to má vule, predstava... Jak poznám ze to chce skutecne Buh?
Úplne náhodou nevíte o nejakém rádu který by se zabýval evangelizací, pastorací...? Jsem v neokatechumenátní ceste a vím ze mi tenhle styl spolecenství bude chybet. Existuje rád který by zil podobným zpusobem mezi laiky?
Díky za zodpovezení otázek.
At Vám všem Pán zehná a provází Vás svou milostí.


Datum zveřejění: 11.10.2001
Otázka:
Dobry den, cetla jsem jiz jeden clanek ohledne povolani do celibatu. Protoze jsem se take obratila, prosla jsem obdobim "Jezisovych libanek". Behem te doby jsem velmi touzila vstoupit do celibatu. Postupne vsak ze me touha opadala. Nedavno se mi pri cteni evangelii ohledne manzelstvi (..a nekteri nevstupuji do manzelstvi proto, ze k tomu nejsou zpusobili... nebo je nezpusobilymi ucinili lide... ) dotkla slova - Kdo to muze pochopit, pochop ! - V tu chvili jsem citila, jako by to byla vyzva : "Jestli tomu skutecne rozumis, pojd ! Pojd a vejdi !" Znelo to skutecne jako vyzva (ano, slovo "pochop" nas vybízi k pochopeni, ale mam na mysli ono "vejdi","prijd", "pojd"). Chci naplnit sve poslani, ktere mi Pan prichystal, at uz je jakekoli. Od te chvile jiz ubehla nejaka doba a me nadseni je na "normalu". Nevim, zda to Pan myslel vazne, nechci vsak nic zlehcovat. Jsem "pripravena" vstoupit do manzelstvi stejne jako do celibatu. Citim se byt na rozcesti (nikoliv v neg. smyslu). Jak dal ? Nechci Pana pokouset a znovu se modlit a ptat se ho, jake je me povolani, aby si nemyslel, ze zpochybnuji jeho rozhodnuti. TED uz si nejsem jista, zda to, co bylo drive, plati i ted a zda to je vubec spravne tak jak tomu rozumim. Dekuji za odpoved.


Datum zveřejění: 2.10.2001
Otázka:
Problém dlouho nevyslyšené prosby. Když se dívám na historii Církve a vidím v ní svaté, jsou to lidé, kteří byli Bohem bez svých zásluh obdarováni. Bůh si vybírá zcela svobodně ty, kterým se dává poznat nebo které obdarovává. Existují tedy lidé Bohu milí, jeho vyvolení, a ti druzí. Když mě Bůh neslyší, zřejmě nepatřím do skupiny "jeho milých". Nejedná se tady o určité předurčení? Jedněch, které Bůh miluje a zahrnuje je svými dary, a těch druhých na indexu, jejichž víra, snaha a prosba je vlastně zbytečná a marná? Děkuji za odpověď.


Datum zveřejění: 25.9.2001
Otázka:
Dobrý den, jako dítě jsem byl pokřtěn v katolickém kostele. Ačkoliv mí rodiče dělali vše proto, abych vyrůstal ve víře, přesto jsem se po dlouhou dobu - počínaje ukončením náboženství na základní škole a biřmování až po konec vysoké školy - od Boha spíše vzdaloval - ne moc, ale vzdaloval. Až poslední dobou jsem uslyšel Boží hlas a začal poznávat krásu poselství, které nám Bůh zanechal prostřednictvím Bible a všeho stvoření. Tehdy jsem pocítil a stále cítím Boží přítomnost. Chci se Vás zeptat, zda je možné určitým způsobem obnovit můj křestní slib. Ne že bych si nevážil toho, že už jsem jednou pokřtěn byl - to ne. Pouze jsem byl pokřtěn v době, kdy jsem ještě nevěřil - jako malé dítě. Jen mám po tom, co jsem uvěřil v Boha a Ježíšovo evangelium, velikou touhu být také pokřtěn. Stále přemýšlím nad Ježíšovými slovy 'Kdo uvěří a bude pokřtěn...'. Nezlobte se, pokud Vám připadá, že lpím spíše nad literou než nad duchem této věty, ale nemůžu k tomu být přece lhostejný. Prosím Vás tedy srdečně o vyjádření k tomu, zda existuje nějaká možnost obnovy křestu. Děkuji Bůh Vám žehnej


Datum zveřejění: 23.9.2001
Otázka:
Již několik let mám strach jít k svátosti smíření. Když si projdu zpovědní zrcadlo,jsem dost zhnusen. Navíc mne trápí svědomí.Přidaly se zdravotní potíže. Zdá se mi,že stav duše se odráží ve stavu těla.


Datum zveřejění: 23.9.2001
Otázka:
Jsem verici, ale nejsem clenem zadne cirkve. Chtela bych svou viru stvrdit krestem a prihlasenim se ke katolicke cirkvi. Co pro to musim udelat? Jaky je obvykly postup? Dekuji za odpoved.


Datum zveřejění: 19.9.2001
Otázka:
Mám otázku, která se týká motlitby. Snažím se každý den ráno i večer modlit,ale vlastně vždy zjistím, že znám jen modlitby Otčenáš, Zdrávas, Zdrávas královno a pak Credo a nedokážu nějak formulovat svá slova, kterými chci Bohu poděkovat nebo ho o něco poprosit. Existuje nějaká kniha motliteb? A další otázka se týká růžence, nikdy jsem něměla odvahu se někoho zeptat, jak ho vlastně k modlitbě použít, ale velice by mě to zajímalo. Děkuji předem za odpověď.


20   40   60   80   100   120   140   160   180   181-200  220  



Zpět na otázky
  

  

   Rádio Proglas

   Víra na Internetu

   Pastorace.cz

   Krestanstvi.cz

   Pastorační středisko brněnské diecéze

   Informační kontaktní centrum

   Česká sekce Vatikánského rozhlasu

   SIGNALY.CZ: Nástěnka akcí, chat, stránky pro mládež

   IN! - Dívčí svět

   On-line breviář