katolík seznamka inzerce gyn. poradna pohlednice

Výpis dotazů z rubriky: Katolická církev a církve


Předchozí stránka Další stránka

Datum zveřejění: 9.12.2004
Otázka:
Krásný den,

Měl bych prosbu týkající se jáhenské služby.V odpovědích jsem našel stručný popis problému.Za čtyři roky mi bude 35 let a jsem ženatý, velmi se zajímám o tuto službu. Mohli byste mne nasměrovat na příslušnou instituci nebo dát odkazy, kde bych se dozvěděl detailnější požadavky na tuto službu? Vzdělání, případné studium atd.
Předem děkuji za vaší odpověd.


Datum zveřejění: 8.12.2004
Otázka:
Dobrý den, přečetl jsem si některé knihy P. Josemaríi Escrivá de Balaguery, knihu Vitora Messoriho Opus Dei, díval jsem se i na internetové stránky Opus Dei, ale popravdě řečeno vůbec netuším, co je hlavním posláním této prelatury? Rozumějte, tak nějak konkrétní činnost.


Datum zveřejění: 2.12.2004
Otázka:
Přeji hezký den,
zajímalo by mne, zda judo, karate, homeopatie, akupunktura, akupresura apod. jsou nevhodné praktiky pro křesťana? Jestli ano, tak proč?
Děkuji za odpověď.



Datum zveřejění: 8.10.2004
Otázka:
Dobrý den,
píši referát o katolictví a tak bych Vás chtěla poprosit,jestli byste mi mohli poradit. Jaké jsou druhy katolictví a jaké katolické církve existují? Děkuji


Datum zveřejění: 5.10.2004
Otázka:
Chtěl bych se zeptat na právě zveřejněnou zprávu o blahořečení císaře Karla I. Je u ní uvedeno, že to bylo na základě jednoho zázraku. Nechápu jak si může dnes církev, už tak dost v očích sekuláru pošramocená, s odpuštěním nadělat do vlastního hnízda blahořečením tak sporné osobnosti jen na základě tak chabého důkazu. Mají-li být blahoslavení a svatí pro nás vzorem, nevím v čem by mi mohl být vzorem člověk, který se podílel na vedení první světové války, byť se možná snažil Rakousko z tohoto podniku dostat. Ve zprávě je představen jako mírotvůrce. Ale z tohoto pohledu by bylo možno blahořečit několik tisíc lidí z mnohatisícileté historie válek.


Datum zveřejění: 9.9.2004
Otázka:
Zajímalo by mě, zda existuje statistika, kolik žije ve světě věřících Židů. Nemyslím teď Židy jako národ, ale skutečně v Boha věřící.


Datum zveřejění: 9.8.2004
Otázka:
Četla jsem si výsledky letošního sčítání návštěvníků bohoslužeb v katolických kostelech a zároveň i faktory, které pokles způsobují.
Ja osobně mám za to,že lidem chybí ,,duch rozlišování" , kterého nám Písmo ukazuje, když byl Ježíš na poušti, postil se a byl pokoušen. Odpovídal ďáblu slovy Deuteronomia, a právě proto zvítězil nad nabízenou svévoli. Dnes se však obecně tvrdí a je to slyšet právě od katolíků, že Bohu je lecos milé. Děkuji.


Datum zveřejění: 6.7.2004
Otázka:
Dobrý den. Měl bych na Vás jeden dotaz. Při surfování na internetu jsem se setkal s tvrzením o krutostech katolíků, i kněží a řeholnic, za druhé světové války v Jugoslávii. Chtěl bych se Vás zeptat, je to pravda? Pokud ano, tak bude má víra v katolickou církev pravděpodobně velmi otřesena. Možná bych i uvažoval o zřeknutí se poslušnosti. Jinak Vám děkuji za velmi hezké stránky.


Datum zveřejění: 23.6.2004
Otázka:
Chtěl bych se zeptat, jak početná je u nás muslimská komunita, jaké má v rámci ostatních náboženských skupin v zemi postavení a jak vypadá v naší republice dialog mezi křesťany a muslimy. Děkuji.


Datum zveřejění: 17.6.2004
Otázka:
Dobrý den,
působím jako učitel na základní škole a zajímaly by mě základní informace o přijímání podobojí v katolické církvi běžnými věřícími.
Děkuji.


Datum zveřejění: 27.5.2004
Otázka:
Dobrý den, ráda bych se zeptala na judaismus. Co je to vlastně za náboženství Judaismus ? Je to židovské náboženství ? Kdy vzniklo a jak souvisí s křesťanstvím ? Díky za odpověď.


Datum zveřejění: 24.5.2004
Otázka:
Pěkný den!
Mohla bych vědět, co znamená slovo "inkulturace"?
Děkuji.


Datum zveřejění: 13.5.2004
Otázka:
Dobry den, jak se diva krestanstvi na kineziologii? Resp. katolicka cirkev, jejiz pohled reprezentujete. Kineziologii jako metodu prace s podvedomim, energii cloveka, pri ktere PROSIME Boha o pomoc a ochranu pri praci. Dekuji. Marie


Datum zveřejění: 12.5.2004
Otázka:
Je pro mě nepochopitelné, kolik různých názvů církevní hodnostáři nosí, a prosím o vysvětlení, proč to a co přesně znamenají:
Kanovník, vikář (proč mají na Moravě místo vikáře děkana?), sídelní biskup, titulární biskup, biskupský vikář, generální vikář, farní vikář…
A „čestné tituly“ jako Kaplan Jeho Svatosti, Prelát Jeho Svatosti, Apoštolský Protonotář a další, které jsem na vlastní oči viděla, jsou k čemu? K odlišení od „normálních“ lidí? Označení BRATR nestačí?
Je vůbec normální, říkat někomu Jeho Svatost? Není přece Svatý jen Bůh?


Datum zveřejění: 29.4.2004
Otázka:
Chci se zeptat, proč se církev nechce zviditelnit v televizi Nova? Já si myslím, že se jedná o nejsledovanější televizi u nás, a že by zde mohla církev vykonávat misijní činnost a hlásat evangelium, které lidé tolik potřebují. Nebo snad církev u nás nemá o hlásání evangelia zájem?


Datum zveřejění: 23.4.2004
Otázka:
Ráda bych se více věnovala studiu teologie. Čtu knihy, používám (nemohu říct čtu, protože systematicky nečtu) Bibli, hledám informace na internetu, účastním se přednášek, ale ucelené studium bych velmi uvítala. Jaké mám já, jako žena možnosti? Doslechla jsem se o studiu Sociální pedagogiky a teologie, ale neznám podmínky přijetí, kde se obor nachází (pod jakou školu spadá), případně v jakém městě. Je možné studovat i při zaměstnání?
Bylo by možné odpovědět, případně mne nasměrovat na příslušný kontakt?
Děkuji a přeji vše dobré.


Datum zveřejění: 21.4.2004
Otázka:
Má devítiletá dcera mi položila otázku, odkud pochází slovo katolík nebo katolická církev; byl jsem tím zaskočen, protože jsem si tuto otázku doposud nepoložil.
Můžete mi odpovědět?


Datum zveřejění: 16.4.2004
Otázka:
Mám prosbu - zajímá mě, kdo je autorem všech mešních modliteb. Z jaké doby pocházejí? Některé slovní obraty mi připadají „nešťastné“, např. „…podle Spasitelova příkazu…“ atd. Chápu, že při jakémkoliv obřadu dochází i k určitým „obřadním frázím“. Spíš mě mrzí, že pro hledající návštěvníky kostela jsou některé mešní modlitby, navíc pronášené patetickým nebo naopak monotónním hlasem kněze, jaksi nepochopitelné a odrazující. Sama vím, jak hodně moji konverzi brzdila právě tato skutečnost. Měla jsem možnost zažít mši svatou v neformálním prostředí, kdy kruh studentů i s knězem seděl kolem kulatého stolu – a prožitek byl velmi hluboký. Nemluvím teď o nějakém povrchním citovém pohnutí, mám na mysli opravdu sounáležitost, dotyk v duši. A věřím, že nezanedbatelnou roli splnila právě přirozená mluva. I přímluvy se obešly bez nicneříkajících frází. Fráze a „nábožný“ slovník modliteb - to je pro mne kámen úrazu. A nejsem sama. Jenže ostatní se nechtějí zeptat, říkají, že tohle nikdo nemá v úmyslu změnit.


Datum zveřejění: 1.4.2004
Otázka:
Chtěla bych se zeptat, jestli existuje patron internetu, a pokud ano, kdo to je.


Datum zveřejění: 26.3.2004
Otázka:
Dobrý den. Jak je možné, že se biskupy stávají řeholníci (Jiří Paďour, Dominik Duka, Karel Herbst...)? Jedná se o výjimky, nebo je to zcela běžná církevní praxe? Děkuji


20   40   60   61-80  100   120   140   160  



Zpět na otázky
  

  

   Rádio Proglas

   Víra na Internetu

   Pastorace.cz

   Krestanstvi.cz

   Pastorační středisko brněnské diecéze

   Informační kontaktní centrum

   Česká sekce Vatikánského rozhlasu

   SIGNALY.CZ: Nástěnka akcí, chat, stránky pro mládež

   IN! - Dívčí svět

   On-line breviář