katolík seznamka inzerce gyn. poradna pohlednice

Výpis dotazů z rubriky: Katolická církev a církve


Předchozí stránka Další stránka

Datum zveřejění: 12.4.2006
Otázka:
Momentálně čtu knihu Dana Browna, Šifra mistra Leonarda, jsem si jistá, že vám je velmi dobře známa. Chtěla bych znát vaše názory k tomu, jak se autor staví k organizaci zvané Opus Dei, a celkově k tomu, jak se staví ke katolické církvi. Velmi by mě zajímal přístup katolíků k tomuto momentálně nejprojednávanějšímu knižnímu dílu. Předem velmi děkuji za vaší odpověď, Tereza K.


Datum zveřejění: 24.3.2006
Otázka:
Kolik má roků Svatý otec Benedikt XVI.?


Datum zveřejění: 16.2.2006
Otázka:
Je už k dispozici český překlad nové encykliky Deus caritas est?


Datum zveřejění: 15.2.2006
Otázka:
Zajímalo by mě, zda a kdy bude k dispozici česká verze Kompendia katechismu katolické církve. V jiných cizích jazycích (včetně např. polštiny) už je vydána, ale zatím jsem neslyšel nic o českém překladu. Myslím že zvlášť v naší zemi by bylo toto vydání velmi smysluplné a potřebné.


Datum zveřejění: 3.2.2006
Otázka:
Můj vnuk pátrá po řádu (asi rytířském), který má nebo měl na černém oděvu bílý kříž. Zatím se mu nepodařilo nic zjistit. Pomůžete? Děkuji.


Datum zveřejění: 2.2.2006
Otázka:
Mohu jít v katolickém kostele ke svatému přijímání, když jsem křtěná i konfirmovaná v Českobratrské církvi evangelické?


Datum zveřejění: 26.1.2006
Otázka:
Četl jsem v novinách, že Vatikán chce zpoplatnit každé papežovo slovo. Co je na tom pravdy? A pokud ano, není to v rozporu s Kristovými slovy „zadarmo jste dostali, zadarmo dávejte“?


Datum zveřejění: 19.1.2006
Otázka:
Chtěla bych se zeptat, jestli je pravda, že se na Nikajském koncilu rozhodovalo o tom, jestli byl Ježíš bůh nebo člověk.


Datum zveřejění: 13.1.2006
Otázka:
V jednom architektonickém projektu jsem se setkala s výrazem „votivní kostel“. Nevěděla jsem, co to znamená, tak jsem se zeptala architekta (autora projektu). Odpověděl mi, že přesně neví, ale že by to mělo být něco jako kostel všech církví. Tato myšlenka mi připadala zajímavá (kostela všech církví), a tak jsem se pokoušela zjistit více informací o „votivních kostelech“, ale nic jsem nenašla. Proto bych se ráda zeptala, co přesně znamená slovo „votivní“, jestli existuje něco jako „votivní kostel“, a pokud ano, jestli jde skutečně o kostel všech církví, případně kde bych se o tomto typu kostelů mohla dozvědět více.


Datum zveřejění: 29.12.2005
Otázka:
Ráda bych se zeptala, co si myslíte o tom, že papež Benedikt XVI. v letošním požehnání Urbi et Orbi nepozdravil Českou republiku. Mohou s tím souviset nevyřešené spory mezi Vatikánem a římskokatolickou církví nebo to, že je papež národností Rakušák?


Datum zveřejění: 22.11.2005
Otázka:
Dobrý den, co si myslíte o starokatolické církvi? Dá se podle vás skutečně zařadit mezi církev katolickou? A v čem vidíte zásadní rozdíl, když porovnáte cirkev římskokatolickou a tuto? Protože jednou jste psali, že starokatolická církev je v církevních trestech... Jak si to mám vysvětlit?


Datum zveřejění: 21.9.2005
Otázka:
Chvála Kristu,rád bych se zeptal jestli je možné že vaše církev někdy uzná Jana Husa za svatého,či ho alespň příjme zpátky tj.zruší exkomunikaci a klatby,děkuji.


Datum zveřejění: 8.9.2005
Otázka:
Chvála Kristu!
Trápí mne ta obrovská averze vůči církvi. Proč v naší vlasti lidé tak moc nenávidí všechno co souvisí s církví? Myslel jsem si, že to má na svědomí komunistická výchova, ale když to slyším od mladých, kteří socialismus nezažili, tak mne to trápí. Lze to nějak změnit? Zajímalo by mne, co pro to dělá sama církev a co pro to může udělat každý jednotlivý katolík.
Děkuji za odpověď.


Datum zveřejění: 29.8.2005
Otázka:
Když se mě někdo zeptá, co nebo kdo to jsou charismatici, v podstatě vím své, ale nevím, jak mu to přesněji sdělit. Napsali byste o nich něco více?
A ještě by mě zajímalo, proč je docela dost lidí nemá rádo a považuje je sektu.


Datum zveřejění: 30.6.2005
Otázka:
Ráda bych se zeptala, zda katolická církev někdy uvažovala o blahořečení Milady Horákové. Děkuji za odpověď a za krásné stránky!


Datum zveřejění: 27.4.2005
Otázka:
http://www.blisty.cz/2005/4/25/art23088.html
jaký je váš názor na papeže???
má pro vás papež autoritu?


Datum zveřejění: 20.4.2005
Otázka:
dobrý den, zajímalo by mě, jak se díváte na otázku vedení malých dětí k víře. Já mám za to, že malé dítě, kterému z vůle rodičů od útlého věku vtloukáno do hlavy, že existuje Bůh atd., tomu nakonec samozřejmě uvěří, protože nemá vlastní rozum. Když dítěti čteme pohádky o Perníkové chaloupce, taky tomu určitou dobu věří. Prostě nemá ještě dost vlastního rozumu, aby si to přebralo. Nepřipadá vám to jako "vymývání mozků"? Druhá věc v této souvislosti jsou křty. Já jsem byl pokřtěn v jednom roku věku (nevím přesně, hádám), takže jsem k tomu nemohl říct svůj názor, že? Teď se považuju za ateistu, i když je mi občas předhazováno, že jsem křesťan, protože jsem byl pokřtěn. Ale co jsem proti tomu mohl tenkrát dělat?


Datum zveřejění: 17.4.2005
Otázka:
Rad by som sa spytal , preco pri pohrebnych obradoch za papeza bol celebrant v cervenom ruchu . Kedysi bola pohrebna farba cierna , dnes fialova . Dakujem .


Datum zveřejění: 4.4.2005
Otázka:
Zemřel Jan Pavel II. Co bude dál? Můžete mi prosím přiblížit, co se bude v následujících dnech dít? Díky.


Datum zveřejění: 16.3.2005
Otázka:
Chtěla jsem se zeptat, jestli je možné mít církevní sňatek mimo budovu kostela (louka). Děkuji za odpověď.


20   40   41-60  80   100   120   140   160  



Zpět na otázky
  

  

   Rádio Proglas

   Víra na Internetu

   Pastorace.cz

   Krestanstvi.cz

   Pastorační středisko brněnské diecéze

   Informační kontaktní centrum

   Česká sekce Vatikánského rozhlasu

   SIGNALY.CZ: Nástěnka akcí, chat, stránky pro mládež

   IN! - Dívčí svět

   On-line breviář