katolík seznamka inzerce gyn. poradna pohlednice

Výpis všech zodpovězených otázek


Předchozí stránka   Další stránka  

Datum zveřejnění: 10.8.2001
Rubrika: Duchovní život
Otázka:
Dobry den,je mi 20 let,uveril jsem teprve nedavno.Nejsem si zatim vesve vire uplne jisty.Trapi me otazka hrichu.Pravidelne se modlim k Bohuza odpusteni, ale potom spacham ten samy hrich znovu a nemam silu tomu zabranit.Nevim jak z toho ven.Dale by me zajimalo otazka krtu.Uvazoval jsem o tom, ale vubec nevim jak,co, a kde se to ma stat.Doufam ve Vasi odpoved. Diky.


Datum zveřejnění: 10.8.2001
Rubrika: Věrouka, Biblistika, Katolická církev a církve
Otázka:
Rada bych se zeptala, kdy byl uznan katolickou cirkvi krest ceskoslovenske cirkve husitske a jestli tim, ze je clovek pokrteny u teto cirkve, je ted katolikem. Take bych se chtela zeptat, zda ma clovek, ktery udelal nejaky smrtelny hrich, tedy proti duchu svatemu, jeste u Boha nejakou sanci, jestli to, ze je v pismu napsane, ze takovy hrich nebude odpusten, znamena, ze uz clovek nemuze nic delat, tedy snazit se o napravu nebo nejakou cestu z takoveho hrichu?




Datum zveřejnění: 10.8.2001
Rubrika: Etika a morálka
Otázka:
Zajímalo by mně, když mám pochybnosti, zda od poslední svaté zpovědi
jsem se dopustil těžkého hříchu, jestli mohu nebo nemohu jít k svatému příjmání.


Datum zveřejnění: 10.8.2001
Rubrika: Duchovní život
Otázka:
Chtěl jsem zeptat, jak je to s Vassulou. Vím, že MCM vydala její spisy. Není to bludné? Jaký je vztah k Medjugorje? Nejedná se o něco zcela vybočujícího? Děkuji za odpověď.


Datum zveřejnění: 9.8.2001
Rubrika: Ostatní
Otázka:
Zdravím tvůrce těchto stránek a děkuji jim za tuto prospěšnou činnost. Chci se Vás zeptat zda podobné stránky mají i ostatní dieceze a na jakých adresách . Děkuji.


Datum zveřejnění: 8.8.2001
Rubrika: Věrouka
Otázka:
Rada bych se zeptala na neco, co uz mi delsi dobu vrta hlavou. Ted prave ctu dukladne stary zakon a moc nerozumim jeho smyslu. Pripada mi, ze je tam hodne nasili a nelasky a hlavne se klade duraz na pomstu a zabiti nepritele. Ale v novem zakone Jezis rika, milujte sve nepratele, uhodi-li te nekdo do tvare, nastav mu i druhou...Rada bych si precetla vase vysvetleni, coz by mi mohlo pomoci k lepsimu chapani stareho zakona. Predem mockrat dekuji.


Datum zveřejnění: 8.8.2001
Rubrika: Ostatní
Otázka:
Zajimalo by me, kdy bude u knezi v rimskokatolicke cirkvi dobrovolnost celibatu? Mohli by jste na toto tema sepsat petici?


Datum zveřejnění: 8.8.2001
Rubrika: Katolická církev a církve
Otázka:
Zajímalo by mne, jak se katolická církev dívá na jiná náboženství. Vnímá je jako jiné cesty k témuž Bohu? A nebo jen katolictví je jediné správné? Konkrétně by mne zajímal postoj k islámu. Děkuji.


Datum zveřejnění: 6.8.2001
Rubrika: Liturgika
Otázka:
Chvála Kristu! Zajímaly by mě prosím předpisy a nařízení Svatého stolce ohledně podávání eucharistie a podmínky možných vyjímek daných biskupstvími. A to jak ve způsobu (tím myslím na ruku, vkleče, má-li se pohybovat kněz či věřící atd.), tak stanovení, kdo smí nejsvětější svátost podávat (podmínky pro laiky včetně pohlaví, řeholních bratrů, sester atd.). Díky za Vaši službu. Ze srdce přeji požehnané dny!


Datum zveřejnění: 2.8.2001
Rubrika: Ostatní
Otázka:
Zdravim Vas vsechny a prosim o informaci, tykajici se univerzalni zivotni energie REIKI, do niz byla zasvecena sestra me zeny. Jake stanovisko k tomuto jevu zaujima cirkev, nevim, jak s takovymi lidmi komunikovat, protoze citim, ze to neni to prave orechove pro katolicku. Dekuji za radu.


Datum zveřejnění: 2.8.2001
Rubrika: Etika a morálka, Církevní právo
Otázka:
V otázce týkající se církevních trestu jsem se docetla,že do exkomunikace upadá ten,kdo rozhreší spoluviníka proti 6.prikázání. Mám dotaz,jestli muže knez takovou ženu pokrtít,když toho oba uprímne litují a tato žena našla prostrednictvím tohoto vztahu víru v Boha.Dekuji


Datum zveřejnění: 1.8.2001
Rubrika: Etika a morálka
Otázka:
Buh Vam zehnej, Bratri a Sestry, mam dotaz Kde se pise o Stanovisku Rimskokatolicke cirkve k umelemu preruseni tehotenstvi? Bylo to v ENCYKLICE CASTII nebo v CONUBII nebo v HUDANNAE VITAE? Dekuji za odpoved.


Datum zveřejnění: 1.8.2001
Rubrika: Katolická církev a církve, Duchovní život
Otázka:
Ráda bych svůj život zasvětila Bohu, ale nevím jak postupovat. Už od dětství jsem toužila být jeptiškou, ale rodiče mi to nedovolili. Jsou ateisté a pro jistotu mě ani nepokřtili, prý až budu dospělá, ať si mohu svobodně vybrat, čemu chci věřit. Tak teď jsem už dospělá, už jsem si vybrala, že chci být katolička a chodím na doučování ke křtu. Rodiče se mi smějí a považují mě za blázna. S panem farářem jsem ještě o tom, že chci být jeptiška, nemluvila, nenašla jsem odvahu. Potřebovala bych poradit co a jak, protože jsem slyšela, že než je člověk do nějakého řádu přijatý, že to trvá i několik let. Nedalo by se to nějak urychlit? A pak bych chtěla vědět, co musím ještě všechno absolvovat, abych se mohla stát jeptiškou, a kde bych sehnala nějaké další informace. Za odpověď předem děkuji.


Datum zveřejnění: 1.8.2001
Rubrika: Etika a morálka
Otázka:
V jakém stavu hříšnosti, (dá-li se to tak říci) je podle katolické církve katolík, případně jaké církevní tresty mu hrozí když:
1) Chodí k přijímání téměř u všech církví v republice a zůčastňuje se aktivně i bohoslužeb nekřesťanských?
2) Povinnost nedělní účasti realizuje podle toho jak potřebuje
3) Neuznává katolické učení o antikoncepci a potažmo sexuální morálce
4) Neuznává papežskou neomylnost a že papež má být nejvyšší hlavou církve.
5) Neuznává, že jen katolická církev je tou nejpravější církví Kristovou (ve smyslu Dominus Iesus)
6) Nechodí ke svátosti smíření, ale k přijímání ano.
7) Výroky církevního magisteria prostuduje, ale vždy se zařídí dle svého svědomí a nečiní mu to problém a výčitky (myslí si své).
8) Připouští preexistenci a reinkarnaci v rozporu s učením církve.
9) Kromě toho, že je již 20 let katolíkem konvertitou, praktikuje zen, taoistická a jógová cvičení, kabalu, astrologii, spirituální alchymii a studuje bílou magii rovněž bez pocitu konfliktu s učením církve.


Datum zveřejnění: 1.8.2001
Rubrika: Ostatní
Otázka:
Při pohledu na noční letní oblohu se člověku sama vnucuje otázka - Je tam "nahoře" život? Vždyť z naší galaxie jsme poznali pouze jedno procento. A co hvězdokupy nad galaktickou rovinou obsahující mnohem starší hvězdy a planety než je země? A co teprve galexie jiné, soustavy galaxií, soustavy soustav :-) ... Už se blížím k odlehčené vpravdě letní otázce... Tak např. taková spirální galaxie M 104 se od nás vzdaluje rychlostí 1050km za s -1. Některé jiné 50 000 km/s a další objekty dokonce dosahují 90% rychlosti světla. OTÁZKA: Má církev v úmyslu v těchto soustavách světů zvěstovat evangelium? A vztahuje se Kristova oběť a učitelský nárok církve na tyto světy? (viz výraz „vykoupený vesmír“ v liturgii) Mě to přijde úsměvně-nesmyslné, ale při současném absolutním nároku církve být tou jedinnou pravou (Dominus Iesus) jsem nucen se takto odlehčeně provokativně poptat... Děkuji za odpověď. Postačí např. „Jsi osel apod.“ :-))


Datum zveřejnění: 30.7.2001
Rubrika: Etika a morálka
Otázka:
Mám dotaz na závažnost hríchu spáchaných pod vlivem alkoholu. Vím,že clovek,který se opije,se proviní proti 5.prikázání,ale co když pod vlivem alkoholu spáchá hrích napr. proti 6.prikázání? Jak se na takové hríchy pohlíží a co když si je nekdo tímto zpusobem ospravedlnuje?Dekuji.


Datum zveřejnění: 30.7.2001
Rubrika: Liturgika, Duchovní život
Otázka:
Je mi 30 let a v nejbližší dobe budu pokrtena. Mám urcité obavy ze svátosti smírení,nevím,z ceho se zpovídat a jak.Poradíte mi? Dekuji.


Datum zveřejnění: 30.7.2001
Rubrika: Katolická církev a církve
Otázka:
Po delší době jsem opět navštívil tyto stránky a myslím si, že jsou přehlednější a hezčí, než dříve. Mám dotaz na téma "křest v Duchu Svatém" a jeho dary. Mnoho se o tom mluví v evangelických církvích, letničních hnutích, četl jsem zmíňky i na stránkách charismatické obnovy (kterou jsem z informativních důvodů i letos na chvíli navštívil), a samozřejmě v Bibli. Mám to chápat jako (když to moc přeženu) "vědomý znovukřest", nebo je "obnova křtu"...? Kdo takový "křest v Duchu Svatém" provádí a jak, je na to snad dokonce i ritus? A dá se s někým takovým tady setkat? Další otázky radši už klást nebudu (snad příště). Měj te se krásně, a ať vám ve vašem díle žehná Bůh. Honza. A


Datum zveřejnění: 30.7.2001
Rubrika: Věrouka, Biblistika
Otázka:
1)Četla jsem Vaši odpověď na otázku, co znamená slovo satan. V této souvislosti bych se Vás chtěla zeptat, co si myslíte o tom, že slovo lucifer znamená přeloženo z latiny "nositel světla" a proč se tak označuje satan. 2)V náboženství jsem se učila, že Bůh je všudypřítomný a nejvýš svatý. S tím mi kontrastuje to, že je tu jakýsi prostor pro zlo. Kdyby Bůh byl všudypřítomný, nemohl by přece Ďábel existovat. Co vy na to?


Datum zveřejnění: 28.7.2001
Rubrika: Ostatní
Otázka:
Dneska jsem cetla o setkani Jana Pavla II s prezidentem Buschem. Na konci je pripominka, ze si obe zeny, podle katolicke tradice, zahalili vlasy cernym satkem (priblizna formulace). Od detstvi jsem vychovana v katolicke vire pote, co jsem uverila, se ji snazim praktikovat a ziskavat, co nejvice informaci, ale o tomhle jsem nikdy neslysela. Mohl by jste mi to prosim vysvetlit? Moc Vam dekuji.


20   40   60   80   100   120   140   160   180   200   220   240   260   280   300   320   340   360   380   400   420   440   460   480   500   520   540   560   580   600   620   640   660   680   700   720   740   760   780   800   820   840   860   880   900   920   940   960   980   1000   1020   1040   1060   1080   1100   1120   1140   1141-1160  1180   1200   1220   1240   1260  



Zpět na otázky
  

  

   Rádio Proglas

   Víra na Internetu

   Pastorace.cz

   Krestanstvi.cz

   Pastorační středisko brněnské diecéze

   Informační kontaktní centrum

   Česká sekce Vatikánského rozhlasu

   SIGNALY.CZ: Nástěnka akcí, chat, stránky pro mládež

   IN! - Dívčí svět

   On-line breviář