katolík seznamka inzerce gyn. poradna pohlednice

Kde se naposledy diskutovalo ?

Předchozí stránka   Další stránka  

Datum zveřejnění: 17.5.2005
Rubrika: Věrouka, Partnerské vztahy a manželství
Datum poslední reakce: 17.11.2005 19:14
Otázka:
Dobrý den, při studiu Bible - části nazvané Nový zákon,jsem narazil na Ježíšova slova-nevím zda je odcituji přesně-muž smí ženu propusti dáli ji lístek pouze z důvodu cizoložství-pokud chápu dobře smysl slov jednalo by se o možnost kdyby Ježíš připouštel rozluku manželství v tomto přesném vymezení tj.rozluka manželství pro cizoložství.

Datum zveřejnění: 22.4.2005
Rubrika: Liturgika, Církevní právo
Datum poslední reakce: 16.11.2005 19:32
Otázka:
Dobrý den, zajímalo by mě, zda nedělní povinnost se vztahuje i na případy, kdy přijdu do kostela a až tam zjistím, že mše je spojena s koncertem - například Mozartovým Requiem. Mše pak trvá o cca hodinu déle. Když začne hrát hudba, kněz i věřící znehybní jak na zastaveném filmu a dynamika obřadu je zcela narušena. Nemluvím o případech, kdy je projev amatérský a nedá se poslouchat.
Předem děkuji za odpověď.


Datum zveřejnění: 9.5.2002
Rubrika: Ostatní
Datum poslední reakce: 16.11.2005 19:12
Otázka:
Co si myslíte o Christnetu? Má církevní schválení? Jsou tam oficiální stanoviska katolické církve?

Datum zveřejnění: 16.10.2001
Rubrika: Etika a morálka, Partnerské vztahy a manželství
Datum poslední reakce: 16.11.2005 15:10
Otázka:
Dobry den. Zajimalo by me, jestli se jedna o hrich ci jine provineni, kdyz se muz a zena vzajemne sexualne uspokojuji bez pohlavniho spojeni. Dekuji. F.

Datum zveřejnění: 18.3.2001
Rubrika: Biblistika, Etika a morálka, Liturgika
Datum poslední reakce: 15.11.2005 23:14
Otázka:
Kamaradum nedokazu vysvetlit, proc je na Velky patek a Popelecni stredu prisny pust od masa? Proc zrovna maso? A proc tam nepatri i ryby? Dekuji za odpoved

Datum zveřejnění: 3.8.2005
Rubrika: Liturgika
Datum poslední reakce: 15.11.2005 23:03
Otázka:
Dobrý den, měl bych otázku ohledně liturgiky. Mohli byste mi, prosím, říci, zda dřívější Misály obsahovoaly „ordo“ pro vysluhování křu a zda součátí Misálu byly antifony a tzv. rubriky? Také by mne zajímalo, zda západní tradice do předvelikonočního postního období započítává soboty a neděle.

Děkuji

Datum zveřejnění: 4.4.2005
Rubrika: Katolická církev a církve
Datum poslední reakce: 15.11.2005 22:54
Otázka:
Zemřel Jan Pavel II. Co bude dál? Můžete mi prosím přiblížit, co se bude v následujících dnech dít? Díky.

Datum zveřejnění: 18.4.2002
Rubrika: Ostatní
Datum poslední reakce: 15.11.2005 17:15
Otázka:
Dobrý den.Asi na tom má spása nezávisí,přesto se chci zeptat.Můj otec je křtěný římský katolík,ale není biřmovaný a sám se považuje za ateistu.Vyrůstal v 50.letech a jeho rodiče se zřekli víry,aby neměli nepříjemnosti.Moje matka je křtěná v Církvi husitské,ale nepraktikuje,ovsem domnívá se,že něco jako Bůh je.Oba,ač pokřtěni,se vzali na Národním výboře.Jsem tedy nemanželské dítě?

Datum zveřejnění: 20.5.2003
Rubrika: Biblistika
Datum poslední reakce: 13.11.2005 23:18
Otázka:
Chvala Kristu!

Nedavno jsem docetl knizecku od sv. Faustyny Kowalske, ve ktere pomerne detailne popisuje sve vize o pekle. Existuje podobne dilko o ocistci, nejlepe oo nejakeho svetce?
Dekuji za odpoved.

Datum zveřejnění: 6.9.2005
Rubrika: Etika a morálka
Datum poslední reakce: 9.11.2005 19:32
Otázka:
Přeji Vám požehnaný den. Moc děkuji všem, kdo se podílejí na vytváření těchto stránek. Také se mi líbí právě toto oddělení otázek a odpovědí, protože přestože jsem věřící, jsem ráda, že se mohu poučit v mnoha otázkách, ve kterých mi není jasno.
Chtěla jsem se optat na jeden částečně okrajový, ani se nedá říci, problém svého života. Vím, že v dnešní době, kdy se upouští od spousty katolických názorů, které jsou tzv. zastaralé, že v dnešní světské době se velmi snadno naše lidské svědomí mýlí. A tak tedy k věci:) Jsem mladá dívka z nevěřící rodiny. Zajímalo by mě, do jaké míry je svým způsobem v pořádku starat se sama o sebe. Myslím, že tohle je otázka šitá namíru kněžím:):):) Zajímalo by mě, co všechno je marnivostí a zakrýváním nedostatků a také povrchností a co přirozenou a dobrou touhou líbit se. Konkrétně mluvím o líčení, ale samozřejmě se to týká oblečení atd. Vím, že úkolem ženy je snažit se vypadat pěkně pro svého muže. Myslím, že to je i můj úkol, přestože na toho pravého teprve čekám. Asi jako ve všem člověk musí být upřímný sám k sobě a nakonec si odpoví, ale Váš názor by mě zajímal také. Moc děkuji. Posílám Vám pochvalu:) a modlitbu.

Datum zveřejnění: 2.11.2005
Rubrika: Partnerské vztahy a manželství
Datum poslední reakce: 4.11.2005 16:04
Otázka:
Cpřesně se myslí pod pojmem, "že žena posvěcuje muže a muž posvěcuje svou ženu ? " Děkuji za odpověd.
Markéta

Datum zveřejnění: 17.10.2005
Rubrika: Ostatní
Datum poslední reakce: 4.11.2005 14:14
Otázka:
Vážení přátelé. Nalézá se mezi čtenáři někdo se zkušeností s komunitou kolem německého léčitele Bruna Gröniga (Pomoc a léčení duchovní cestou – lékařsky prokazatelné)? Narodil se v Gdaňsku, žil v Německu (demokratickém) a přesto, když za ním chodily zástupy, byl, stejně jako Kristus, nespravedlivě souzen. Uzdravoval spoustu lidí „Heilstromem“, Boží léčivou silou, která v kruzích jeho přátel (vyznavačů?) působí dodnes. Setkání příznivců se nese v křesťanském duchu, Ježíš Kristus je vyzýván a veleben všemi možnými způsoby, vedoucí i většina účastníků se projevuje křesťansky. Přesto se scházejí různě po kulturních domech, ačkoliv by spíše měli být na farách.
Bohužel jsem poněkud natvrdlý; při charismatických setkáních necítím „vanutí Ducha sv,“, škapulíře na mě žádnou silou nepůsobí, nad vrcholem Križevace v Medžugorii jsem žádné zvláštní obláčky nespatřil, vylámali si na mě zuby všichni léčitelé, kteří přesvědčovali, že vydávají nějakou bioenergii, na seancích vyznavačů Šrí Matanháví (či jak se ta baculatá paní s červenou tečkou na čele jmenuje) se mně žádná Kundalíní nevrtěla nad temenem hlavy a ani tibetské šamanské „meče“, byť byly z horského křišťálu, nijak nepůsobily na moje „třetí oko“. A tak ani mezi nadšenými propagátory „Heilstromu“ necítím žádné brnění či dokonce píchání v prstech a rameno i kolena mě stále bolí. Mají někteří čtenáři jinou zkušenost?


Datum zveřejnění: 22.8.2002
Rubrika: Etika a morálka
Datum poslední reakce: 4.11.2005 13:55
Otázka:
Otázka: "Zajímá mě, je-li masturbace hříšná. Připadá se mi, že se to Bohu asi nelíbí. Na druhé straně mi úplná sexuální zdrženlivost připadá jako něco dost těžkého. Mluvit o tom se zpovědníkem se stydím. Je mi 19 let a v manželství zetím nežiji."

Datum zveřejnění: 27.1.2005
Rubrika: Biblistika, Etika a morálka, Duchovní život
Datum poslední reakce: 4.11.2005 13:54
Otázka:
Vážená redakce,
prosím o uveřejnění a zodpovězení mého dotazu ohledně věci, která jistě bude zajímat i jiné čtenáře:

V poslední době je u nás populární americký kněz Richard Rohr, který zde letos vedl jakési iniciační rituály pro muže. Ti prý při nich měli nevysvětlitelné vnitřní zážitky. P. Rohr také údajně praktikuje tzv eneagram. což má být něco podobného jako horoskop. Zajímalo by mne, jak mám poznat, že se zde nejedná o nějaké formy gnosticismu a okultismu.

Datum zveřejnění: 28.10.2005
Rubrika: Ostatní
Datum poslední reakce: 4.11.2005 13:48
Otázka:
Chvála Kristu!
Zajímala by mě otázka zasvěcení kostelů v Čechách a na Moravě. Někde jsem kdysi četl, že nejčetnější zasvěcení je sv.Mikuláši, ale je to již dlouho a nevím o jak spolehlivý zdroj šlo. Jistě je i mnoho mariánských kostelů, kostelů zasvěcených našim patronům či sv.Klimentovi. Existuje nějaký přehled na internetu?
Děkuji za odpověď.

Datum zveřejnění: 25.10.2005
Rubrika: Liturgika, Partnerské vztahy a manželství, Církevní právo
Datum poslední reakce: 4.11.2005 13:46
Otázka:
Dobry den,chtela jsem se prosim Vas zeptat.Můj přítel je křtěný a já křtěná nejsem,chtěli bychom mit svatbu v kostele.Musim byt křtena také?Kdybych se nenechala pokřtít mužeme se vzít v kostele a co bychom proto museli udělat?Nebo se mám raději nechat pokřtít?Jak dlouho trvá příprava na křest a co obnáší?Děkuji za odpověd.

Datum zveřejnění: 19.10.2005
Rubrika: Ostatní
Datum poslední reakce: 3.11.2005 12:42
Otázka:
Kolik má řím.kat.církev na území čr farnosrí či farních úřadů. Podle Zlatých stánek jich je v praze 60. Je jejich počet úměrný věřícím?

Datum zveřejnění: 13.10.2004
Rubrika: Etika a morálka
Datum poslední reakce: 1.11.2005 11:04
Otázka:
Chtel jsem se zeptat jak je to s neomylnosti Papeze. Zajima me konkretne to, ze Papez se stavi negativne k valce v Iraku. Ja sam ji nepodporuji, ale vzhledem k tomu ze studuji v USA znam hodne katoliku v USA, kteri valku podporuji. Snazim se s nimi argumentovat mimo jine i tim ze Sv. Otec je proti valce a proto jako katolik ji take nemuzu podporovat. Oni zase argumentuji tim, ze papez nevyhlasil sve stanovisko oficialne, nebo jako dogma, a ze je to jen jeho osobni nazor na vec. Diky za odpoved.

Datum zveřejnění: 28.9.2005
Rubrika: Etika a morálka, Ostatní
Datum poslední reakce: 1.11.2005 10:54
Otázka:
Dobrý den.
Chtěl by se zeptat na období křížových výprav a svaté inkvizice jež zvládli upálit za jedno století padesát tisíc údajných čarodějnic. Což je dvě až tři čarodějnice denně. Upálili spoustu i nevinných lidí. Pujdou tito invizitoři do nebe protože sloužili ve jménu boží?

Datum zveřejnění: 27.10.2003
Rubrika: Biblistika, Ostatní
Datum poslední reakce: 25.10.2005 12:59
Otázka:
Zajímalo by mě, jak je to se zvířecí duší. Někdo říká, že zvíře vůbec nemá duši. Jeden kněz mi řekl, že zvíře duši má, ale že ta umírá zároveň s tělem. Kdyby prý nemělo duši, pak by ani necítilo žádnou bolest. Já si kladu otázku, proč by vlastně zvířecí duše nemohla žít dál po smrti? Když kolem sebe vidím, jak zvířata dovedou milovat (mimochodem kolikrát více než některý člověk), jak dovedou i vicítit, když je člověk smutný a např. ho potěšit, pak nevidím důvod, proč by i zvířata po smrti nemohla přijít do nebe. Dále se cítím trochu zneklidněna tím, že by Bůh stvořil zvířata s úmyslem, že je jednou definitivně nechá zemřít a zaniknout. Když je stvořil pro nás tady na zemi, pak by je nám přece mohl darovat i v nebi. Zajímalo by mě, jestli je někde přímo řečeno, že zvířata do nebe nejdou. V jednom katolickém časopise jsem totiž četla, že i mnozí významní křesťanští myslitelé nechali ozázku, zda mohou i zvířata přijít pro smrti do nebe, otevřenou. Je to skutečně pravda? Moc ráda bych znala názor celé církve jako celku, ne jen názor jednoho kněze, jestli ovšem se církev jako celek někdy zabývala otázkou existence zvířecí duše a nebo jestli odpověď na tuto otázku ještě nezná.
Děkuji

20   40   60   80   100   120   140   160   180   200   220   240   260   280   300   320   340   341-360  380   400   420   440   460   480   500   520   540   560   580   600   620   640   660   680   700   720   740   760   780   800   820   840   860   880   900   920   940   960   980   1000   1020   1040   1060   1080   1100   1120   1140   1160   1180   1200   1220   1240   1260  



Zpět na otázky
  

  

   Rádio Proglas

   Víra na Internetu

   Pastorace.cz

   Krestanstvi.cz

   Pastorační středisko brněnské diecéze

   Informační kontaktní centrum

   Česká sekce Vatikánského rozhlasu

   SIGNALY.CZ: Nástěnka akcí, chat, stránky pro mládež

   IN! - Dívčí svět

   On-line breviář